Slepované cukroví třech chutí 

08.12.2019

Porce: 3 plechy
Doba přípravy: 1 h + 4 hodiny tuhnutí 

Na těsto: 

  • 200 g veganského margarínu 
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 4 lžíce javorového sirupu 
  • 1 lněné vajíčko (1 lžíce mletého lněného semínka + 3 lžíce vody)

Na promazání: 

  • rybízový džem 
  • mangový džem 
  • vegan nutella/ čokoládovo - oříšková pomazánka

Na posypání/ namáčení: 

  • 100 g rozpuštěné čokolády
  • mletý kokos 
  • goji 

Postup přípravy: 

  • Z ingrediencí vypracujeme hutné tahavé těsto, jehož konzistenci regulujeme přidáním mouky nebo trošky vody. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme ho alespoň 4 hodiny odležet v lednici. 
  • Vychlazené těsto rozválíme na 3-4 mm tenký plát, ze kterého vykrajujeme oblíbené tvary. 
  • Těsto pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 8-9 minut. Nesmí příliš zhnědnout. 
  • Vychladlé cukroví spojíme 3 druhy džemů a necháme ztuhnout. Měsíčky jsem plnila mangovou marmeládou, srdíčka rybízovým džemem a stromečky čokoládovo - oříškovou pomazánkou. 
  • Ztuhlé cukroví máčíme do rozpuštěné čokolády a sypeme kokosem nebo goji. 
  • Skladujeme v chladném místě v papírové krabici. 

Pokud hledáte příjemné zpestření tradičních vánočních mlsů, tato zdravější obdoba lineckého slepovaného cukroví vás určitě nadchne. Moje domácnost byla nadšená variantou s mangovým džemem, který běžně kupuji ZDE. Ačkoliv jsem fanynkou spíše super sladkých vanilkových rohlíčků a včelích úlů, toto cukroví se zařadilo na seznam mých oblíbenců, i když není tak sladké. 

© 2019 Sonda do duše študákovy. Všechna  práva vyhrazena (tak bacha, nebo vám tatínek vyhlásí válku).
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky