Cizrna na paprice 

16.06.2019

Porce: 4
Doba přípravy: 30 min

Suroviny: 

  • 1 plechovka (425 ml) vařené cizrny
  • 2 střední cibule
  • 3 lžičky sladké papriky
  • 1/2 středního pórku
  • sůl a pepř na dochucení
  • 1 l zeleninového vývaru
  • sojová smetana

Postup přípravy: 

  1. Na vodě podusíme 2 na jemno nakrájené cibule, necháme je zezlátnout. K cibuli přisypeme sladkou papriku a necháme ji rozvonět (cca 1 min). 
  2. Směs podlijeme vývarem a vše dusíme do změknutí cibule (cca 15 min). 
  3. Vše rozmixujeme ve výkonném mixéru (Pokud chcete směs jemnější, přelijte ji ještě přes sítko) a výslednou omáčku přelijeme zpátky do hrnce.
  4. Do omáčky přidáme sůl, pepř, cizrnu, na jemno nakrájený pórek a vše zalijeme sojovou smetanou. Necháme vše alespoň 10 min vařit. 
  5. Servírujeme s rýží, bulgurem nebo knedlíkem. 

Z cizrny na paprice už se stala taková veganská klasika, kterou ale ocení i ten, kdo zrovna k rostlinné stravě netíhne. Omáčku od klasické paprikové nemáte šanci rozeznat, navíc je obohacená a bílkoviny z vařené cizrny, takže se nemusíte bát, že nebudete tak sytí jako po mase. Mám odzkoušeno na masožravcích z mé domácnosti a olizovali se až za ušima. 

© 2019 Sonda do duše študákovy. Všechna  práva vyhrazena (tak bacha, nebo vám tatínek vyhlásí válku).
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky