Čočková sekaná

07.05.2020

Porce: 10 kusů 
Doba přípravy: 1 h 50 min

Suroviny

  • 1/2 hrnku vařené hnědé čočky
  • 1 a 1/2 bločku tofu natural (třeba Lunter) 
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1/2 větší cibule
  • 2 stroužky česneku 
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1/4 hrnku nasekaných vlašských ořechů
  • 1 a 1/4 hrnku jemných ovesných vloček
  • 3 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce dijonské hořčice 
  • 2 lžíce kečupu 
  • 1 lžíce BBQ omáčky
  • hrstka čerstvé nasekané petržilky (velikostně asi dlaň)
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu
  • 1/2 lžičky sušeného rozmarýnu
  • + 2 lžíce kečupu na potření

Postup přípravy: 

  1. Na lžíci oleje smažíme jemně nasekanou cibuli, řapíkatý celer a česnek cca 5 minut. 
  2. Uvařenou čočku, rozdrobené či nastrouhané tofu, hotovou osmaženou směs zeleniny a veškerá ochucovadla a koření smícháme v míse a poté zahustíme ovesnými vločkami a ořechy.
  3. Směs na sekanou přendáme do silikonové formy na chleba a pečeme v troubě předehřáté na 190 °C cca 50 min - 1 h. 
  4. V půli pečení sekanou potřeme 2 lžícemi kečupu a necháme dopéct, aby se vytvořila krusta.
  5. Servírujeme s kaší, bramborem, salátem či chlebem. 

Tahle luxusní veganská napodobenina sekané je můj absolutní favorit a u nás teď naprosto frčí. Armáda masožravců v mé domácnosti musela uznat, že vařit vegansky se dá i chutně. 

Recept je celý okopčený ze stránky The Game Changers, kde ho najdete anglicky v kategorii recepty. 

© 2019 Sonda do duše študákovy. Všechna  práva vyhrazena (tak bacha, nebo vám tatínek vyhlásí válku).
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky