Čokoládové crinkles

22.12.2020

Porce: 1 plech kuliček 
Doba přípravy: 1 h

Suroviny: 

  • 1 a 1/4 hrnku hladké mouky
  • 1/2 hrnku holandského kakaa 
  • 1 lžička kypřicího prášku 
  • špetka soli 
  • 1 hrnek cukru 
  • 1/3 hrnku rostlinného oleje 
  • 1 lžíce mletých lněných semínek 
  • 1/3 hrnku rostlinného mléka 
  • 1 hrnek moučkového cukru na obalování 

Postup přípravy: 

  1. Mouku, kypřicí prášek, kakao a sůl si přesejeme přes síto.
  2. V druhé misce vyšleháme olej s cukrem a poté do něj přidáme lněná semínka a rostlinné mléko. 
  3. Obě směsi spolu smícháme v pevné a hladké těsto, které necháme na 30 min odležet v lednici. 
  4. Z připravené hmoty si tvoříme středně velké kuličky, které obalujeme v moučkovém cukru. Následně je naskládáme na plech vyložený pečicím papírem (tvoříme mezi nimi asi 5 cm rozestupy) a dáme je péct na 13 min v troubě předehřáté na 180 °C. 
  5. Po vytažení z trouby budou crinkels uvnitř ještě trochu vlhké, ale necháme je odležet v chladu a ztuhnout. Spotřebujeme do 5 dní. 
Nejúžasnějším objevem letošních Vánoc je rozhodně tento zveganizovaný recept na dokonalé čokoládové crinkles. Pokud máte rádi hutné a vláčné brownies, tento druh cukroví si zamilujete. Křupavá cukrová krustička a super jemný čokoládový vnitřek, co víc si přát... 
© 2019 Sonda do duše študákovy. Všechna  práva vyhrazena (tak bacha, nebo vám tatínek vyhlásí válku).
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky