Čokoládové crinkles
22.12.2020
Porce: 1 plech kuliček
Doba přípravy: 1 h
Suroviny:
- 1 a 1/4 hrnku hladké mouky
- 1/2 hrnku holandského kakaa
- 1 lžička kypřicího prášku
- špetka soli
- 1 hrnek cukru
- 1/3 hrnku rostlinného oleje
- 1 lžíce mletých lněných semínek
- 1/3 hrnku rostlinného mléka
- 1 hrnek moučkového cukru na obalování
Postup přípravy:
- Mouku, kypřicí prášek, kakao a sůl si přesejeme přes síto.
- V druhé misce vyšleháme olej s cukrem a poté do něj přidáme lněná semínka a rostlinné mléko.
- Obě směsi spolu smícháme v pevné a hladké těsto, které necháme na 30 min odležet v lednici.
- Z připravené hmoty si tvoříme středně velké kuličky, které obalujeme v moučkovém cukru. Následně je naskládáme na plech vyložený pečicím papírem (tvoříme mezi nimi asi 5 cm rozestupy) a dáme je péct na 13 min v troubě předehřáté na 180 °C.
- Po vytažení z trouby budou crinkels uvnitř ještě trochu vlhké, ale necháme je odležet v chladu a ztuhnout. Spotřebujeme do 5 dní.
Nejúžasnějším objevem letošních Vánoc je rozhodně tento zveganizovaný recept na dokonalé čokoládové crinkles. Pokud máte rádi hutné a vláčné brownies, tento druh cukroví si zamilujete. Křupavá cukrová krustička a super jemný čokoládový vnitřek, co víc si přát...