Čokoládový mousse z aquafaby

28.11.2020

Porce: 2 skleničky 
Doba přípravy: 15 min + tuhnutí přes noc 

Suroviny: 

  • nálev z 1 plechovky cizrny 
  • 100 g 70% hořké čokolády 
  • 2 lžíce moučkového cukru 
  • 1/2 lžičky kypřicího prášku 

Postu přípravy: 

  1. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme ji vychladnout tak, aby měla pokojovou teplotu.
  2. Mezitím si vyšleháme nálev z cizrny (aquafaba). Přidáme do něj před šleháním trochu kypřicího prášku, aby byl mousse nadýchanější. Šlehání zabere asi 10 min. 
  3. Po 10 minutách má pěna konzistenci sněhu z bílků a my do ní můžeme zašlehat cukr. 
  4. Do vychladlé čokolády postupně opatrně vmícháváme sníh špachtlí. V žádném případě nešleháme mixérem! 
  5. Nakonec ozdobíme kokosovým jogurtem a mraženým ovocem. 

Aquafaba je zázrak veganské kuchyně. Až příště otevřete plechovku cizrny a budete se chystat nálev vylít do odpadu, prosím, vyzkoušejte tenhle recept. Nebudete litovat. 

© 2019 Sonda do duše študákovy. Všechna  práva vyhrazena (tak bacha, nebo vám tatínek vyhlásí válku).
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky