Čokoládový mousse z aquafaby
28.11.2020
Porce: 2 skleničky
Doba přípravy: 15 min + tuhnutí přes noc
Suroviny:
- nálev z 1 plechovky cizrny
- 100 g 70% hořké čokolády
- 2 lžíce moučkového cukru
- 1/2 lžičky kypřicího prášku
Postu přípravy:
- Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme ji vychladnout tak, aby měla pokojovou teplotu.
- Mezitím si vyšleháme nálev z cizrny (aquafaba). Přidáme do něj před šleháním trochu kypřicího prášku, aby byl mousse nadýchanější. Šlehání zabere asi 10 min.
- Po 10 minutách má pěna konzistenci sněhu z bílků a my do ní můžeme zašlehat cukr.
- Do vychladlé čokolády postupně opatrně vmícháváme sníh špachtlí. V žádném případě nešleháme mixérem!
- Nakonec ozdobíme kokosovým jogurtem a mraženým ovocem.
Aquafaba je zázrak veganské kuchyně. Až příště otevřete plechovku cizrny a budete se chystat nálev vylít do odpadu, prosím, vyzkoušejte tenhle recept. Nebudete litovat.