Cuketový chlebíček 

06.09.2019

Porce: 20 krajíčků
Doba přípravy: 1h 30 min

Suroviny

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek hladké špaldové mouky
  • 1/2 lžičky mletého hřebíčku 
  • 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku 
  • 4 lžičky skořice
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 a 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku 
  • 1/2 hrnku rostlinného mléka
  • 1 hrnek oleje
  • 1 lžička octa
  • 1 hrnek třtinového cukru
  • 3 lžíce mletého lněného semínka
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 2 překypující hrnky nastrouhané cukety (vodu vymačkat!)

Postup přípravy: 

  1. Do rostlinného mléka přidáme lžičku octa a necháme stát. 
  2. Mezitím si smícháme všechny suché ingredience (kromě cukru). Cukr "vyšleháme" ve vedlejší míse metlou s olejem, do něhož následně přimícháme cuketu, vanilkový extrakt a lněné semínko. Nakonec do mokrých surovin přilijeme zhrudkovatělé mléko. 
  3. Obě směsi společně propracujeme do hladkého těsta, které nalijeme do chlebové formy vyložené pečicím papírem. 
  4. Pečeme cca 1 h a 20 min na 180 °C, chlebík kontrolujeme špejlí. 

Existuje mnoho různých receptů na sladké snídaňové chlebíky. Ačkoliv u nás tradičně frčí banana bread, cuketová varianta si hned získala naše srdce a je jasným adeptem na favorita. Chlebíček je vláčný, nadýchaný a potěší milovníky sladkého mlsání. Skvěle se hodí k syté svačině nebo lahodné podzimní snídani. 

A pokud chcete zelené cuketové ocásky skrýt před vybíravými strávníky, vyzkoušejte různé variace sladkých pomazánek a ovoce na vašem oblíbeném chlebíčku.  

© 2019 Sonda do duše študákovy. Všechna  práva vyhrazena (tak bacha, nebo vám tatínek vyhlásí válku).
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky