Dort řepáček s jahodovým krémem 

23.03.2020

Porce: 12 kousků
Doba přípravy: 45 min + tuhnutí přes noc

Korpus: 

  • 3 hrnky hladké mouky
  • 3/4 hrnku holandského kakaa
  • 1 a 1/2 hrnku třtinového cukru
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 1 a 1/2 lžičky kypřícího prášku
  • 1 lžička soli
  • 2 hrnky pyré z vařených řep (cca 6 vařených řep)
  • 1 hrnek vlažné vody
  • 3/4 hrnku rostlinného jogurtu (nebo jablečného pyré)
  • 1/3 hrnku rostlinného oleje

Krém: 

  • 2 plechovky kokosového mléka (pouze tuhá část) 
  • 2 lžíce jahodového džemu 
  • trochu červeného potravinářského barviva
  • 5 čerstvých jahod (nasekaných na drobno) + 5 jahod na plátky 

Postup přípravy: 

  1. Korpus uděláme podle receptu na řepnou bábovku, kterou najdete ZDE. Pouze rozdělíme těsto do dvou kulatých dortových forem a pečeme cca 25 - 30 min. 
  2. Kokosové mléko necháme přes noc vychladit v lednici a poté z něj použijeme pouze tuhou část. Tu vyšleháme šlehačem do podoby šlehačky a ručně do krému vmícháme marmeládu. Hotový krém necháme chvíli odležet v lednici. 
  3. Jeden z korpusů seřízneme a pomažeme jahodovým krémem. Na něj přidáme kousky nakrájených jahod. Poté vrstvíme druhý korpus a dort pokryjeme další vrstvou krému a plátků jahod. Nejlépe je nechat dort alespoň 5 hodin uležet v lednici. Já nechala přes noc. 

Pokud se potýkáte se stejným problémem jako já a chcete si udržet pěknou postavičku a zároveň si dopřát něco sladkého na zub, tenhle dort vás naprosto uchvátí. Je krásně vláčný, nadýchaný a společně s lehkým jahodovým krémem se úplně rozplývá na jazyku. 


© 2019 Sonda do duše študákovy. Všechna  práva vyhrazena (tak bacha, nebo vám tatínek vyhlásí válku).
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky