Dýňové kari s cizrnou 

26.08.2019

Porce: 6
Doba přípravy: 35 min

Suroviny

  • 1 střední dýně hokkaido
  • 1 plechovka cizrny
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 plechovka krájených rajčat + 1 plechovka vody (vypláchnutí konzervy)
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 1 střední cibule
  • 1 kus zázvoru (velikost palce) 
  • 4 stroužky česneku 
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžička kurkumy
  • 1/2 lžičky kari koření 
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1/3 lžičky chilli
  • 1 zeleninový bujon 

Postup přípravy: 

  1. Vydlabanou dýni si oloupeme a nakrájíme na středně velké kostičky, které potřeme lžící oleje a posypeme trochou soli. Takto dýni pečeme na 200 °C cca 20 minut do změknutí. 
  2. Mezitím si na lžíci oleje osmažíme jemně pokrájenou cibuli a nastrouhaný zázvor s česnekem do zesklovatění. Poté přidáme veškeré koření (kromě kari) a krátce orestujeme. 
  3. Voňavou směs zalijeme konzervou rajčat, kterou doplníme vodou a vypláchneme. Přidáme bujon. Takto vaříme cca 10 minut a rozmixujeme ponorným mixérem do hladka. 
  4. Následně přilijeme do omáčky konzervu kokosového mléka a pěkně rozmícháme. 
  5. Opečenou dýni společně s propláchnutou zcezenou cizrnou přidáme do směsi a výslednou omáčku okořeníme kari kořením, solí a pepřem dle chuti. Dále už nevaříme a rovnou servírujeme. 

Dýňové kari je u nás stálice. Teď, když začíná ta správná sezóna, je zpracování dýně věčnou otázkou. Tento recept je tak jednoduchý a výsledný pokrm tak lahodný, že při příští otázce, co s těmi dýněmi dělat, už nesáhnete po jiném řešení. Příjemné aroma zázvoru a česneku vám provoní kuchyni a vás pohladí po duši tak jako mé strávníky. 

© 2019 Sonda do duše študákovy. Všechna  práva vyhrazena (tak bacha, nebo vám tatínek vyhlásí válku).
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky