Dýňový chlebíček

01.11.2020

Porce: 12 kousků 
Doba přípravy: 1h 15 min 

Suroviny

  • 1 a 1/2 hrnku dýňového pyré
  • 1/4 hrnku rostlinného mléka mléka
  • 1/4 hrnku rostlinného jogurtu
  • 2 lžíce mletých lněných semínek + 5 lžic vody 
  • 2/3 hrnku javorového sirupu nebo medu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžičky kypřicího prášku
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/4 lžičky soli
  • pekanové ořechy a dýňová semínka

Postup přípravy: 

  1. Lněná semínka smícháme s vodou a necháme je v lednici odležet. Vznikne nám šlem podobný vejci. 
  2. Smícháme spolu veškeré sypké ingredience a v oddělené misce všechny suroviny mokré, do kterých zapracujeme i lněný šlem. 
  3. Obě směsi spolu zlehka promícháme a hotové těsto nalijeme do formy na chleba. Vršek následně posypeme nasekanými pekanovými ořechy a dýňovými semínky. 
  4. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 1 hodinu. Dáváme pozor, aby se nám vršek nepřipálil (případně chlebíček 15 min před vytažením z trouby přikryjeme alobalem). 

Namazaný arašídovým máslem, džemem nebo jen tak samotný? Tahle podzimní dokonalost provoněná skořicí se hodí ke každé příležitosti. Dýňový chlebíček je fantasticky vláčný, jemný a neuvěřitelně sytý - proto se hodí jako skvělá podzimní snídaně nebo brunch. 

© 2019 Sonda do duše študákovy. Všechna  práva vyhrazena (tak bacha, nebo vám tatínek vyhlásí válku).
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky