Fazolové chilli s plantainem 

10.08.2019

Porce: 4 
Doba přípravy: 35 min

Suroviny

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule
  • 1 červená paprika
  • 3 stroužky česneku 
  • 1 plechovka červených fazolí
  • 1 plechovka nasekaných rajčat v omáčce
  • 1 lžička chilli
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžička cukru
  • sůl a pepř na dochucení 
  • 1 velký plantain (nejlépe hodně žlutý s černými fleky) Pokud nemáte plantain, je skvělou variantou ještě zelený obyčejný banán, který seženete skoro v každém obchodě. V tom případě použijte 2. 
  • 1 hrnek vody

Postup přípravy: 

  1. Na olivovém oleji si osmažte cibuli s červenou paprikou do zesklovatění (asi 5 min) 
  2. Poté přidejte česnek a 1 min nechte zarestovat.
  3. Přidejte zceděné propláchnuté fazole, plechovku rajčat v nálevu, hrnek vody a koření, cukr, sůl a pepř. Nechte asi 15 min vařit na mírném plameni. Dle potřeby můžete naředit vodou, aby směs nebyla moc hustá a nepřipálila se. 
  4. Přidejte na kolečka nakrájený plantain (nebo 2 zelené banány) a nechte asi 10 min změknout. Dejte pozor, aby se z něj nestala kaše. 
  5. Servírujeme s rýží, kuskusem, bulgurem nebo těstovinami. Navrch můžeme přidat nasekaný koriandr a plátky avokáda. 

Tato sladko - pálivá kombinace je naprosté kombo, které si užijete nejen v chladnějších obdobích, ale kvůli svým exotickým chutím je na programu dne za každé situace. Plantain je plný zdravých minerálů. Je bohatý na draslík, vápník a železo. Obsahuje méně cukru než banány. Navíc pokryje zdravý příjem vitaminů A, C a B6. Protože je plantain v našem klimatickém pásmu méně dostupný, můžeme ho v receptu nahradit nedozrálým zeleným banánem, který ještě není tak sladký. 


© 2019 Sonda do duše študákovy. Všechna  práva vyhrazena (tak bacha, nebo vám tatínek vyhlásí válku).
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky