Guláš z hlívy 

12.09.2019

Porce: 5
Doba přípravy: 45 min

Suroviny: 

  • 500 g hlívy ústřičné
  • 500 g cibule
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 5 stroužků česneku 
  • 1 plechovka rajčatového protlaku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 krajíce chleba
  • kmín
  • majoránka
  • pepř a sůl

Postup přípravy: 

  1. Na olivovém oleji si osmažíme do hněda na drobno nakrájenou cibuli. Nesmí se spálit! 
  2. Poté k ní přidáme na proužky natrhanou hlívu, kterou asi 5 minut restujeme společně s cibulkou. 
  3. Směs zasypeme sladkou paprikou a kmínem a necháme společně rozvonět. Následně vmícháme protlak. Poté vše podlijeme vývarem a dusíme asi 15 min do změknutí hlívy. 
  4. Po této době přidáme česnek utřený se solí, pepř a majoránku a dochutíme dle potřeby. 
  5. Nakonec směs zahustíme chlebem, který jsme zbavily kůrek a nakrájeli na drobné kostičky. Servírujeme s chlebem, knedlíkem nebo těstovinami. 

I české klasiky si my hlívožrouti můžeme dopřát. Díky této zázračné houbě se nám neustále daří překvapovat naše strávníky tím, jak skvěle jdou tradiční recepty napodobit, aniž by v nich plavalo maso. Mám odpozorováno, že v mojí kuchyni jsou české klasiky čím dál populárnější a nikdo už neohrnuje nos nad zázraky veganské kuchyně. 

© 2019 Sonda do duše študákovy. Všechna  práva vyhrazena (tak bacha, nebo vám tatínek vyhlásí válku).
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky