Hrášková pomazánka s wasabi
02.05.2020
Porce: ?
Doba přípravy: 10 min
Suroviny:
- 1 plechovka zeleného sterilovaného hrášku (cca 250 g)
- 1 lžička wasabi
- 1 kyselá okurka (jemně nastrouhaná)
- 1 lžíce slunečnicových semínek
- 1 lžíce vody
Postup přípravy:
- Hrášek slijeme a propláchneme, rozmixujeme ho s trochou vody na jemnou kaši a přidáme nastrouhanou okurku a wasabi.
- Promícháme a nakonec přidáme slunečnicová semínka.
- Servírujeme na oblíbený chléb. My přidali ještě tofu osmažené s trochou sojové omáčky na pánvi.
Tuto pomazánku jsme poprvé ochutnali v Albertu. Jelikož to byla ale limitovaná nabídka, rozhodli jsme se ji pro její velký úspěch vytvořit sami. Uvidíte, že recept je neuvěřitelně jednoduchý, zabere vám pouze pár minut a pomazánku můžete skladovat v lednici až 5 dnů. Pochybuji ale, že se těch pěti dnů dožije, my ji snědli na posezení.