Indický dhal 

22.03.2020

Porce: 6
Doba přípravy: 1 h

Suroviny

  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžíce kmínu 
  • 1 lžíce semínek koriandru 
  • 10 stroužků česneku 
  • 2 lžíce čerstvého nastrouhaného zázvoru 
  • 800 g rajčatového pyré
  • 1 lžíce kurkumy
  • 2 lžičky soli  
  • 1 hrnek hnědé čočky
  • 3 hrnky vody
  • 1 plechovka kokosového mléka 

Postup přípravy: 

  1. Na oleji osmažíme semínka kmínu a koriandru, dokud se nerozvoní. (cca 1 min)
  2. Poté přidáme prolisovaný česnek, který krátce orestujeme. 
  3. Do základu poté vrestujeme zázvor, kurkumu a sůl a vlijeme rajčatové pyré. Necháme krátce bublat a poté přidáme hnědou čočku a vodu. 
  4. Směs vaříme 40 min na středním plameni. Průběžně mícháme.
  5. Po změknutí čočky zjemníme dhal kokosovým mlékem a krátce povaříme. Servírujeme s rýží. 
Indický dhal je asi nejlepší pomocník v zahánění sezónních bacilů. Navíc se skvěle hodí, pokud se snažíte nahnat bílkoviny a železo a odmítáte polykat zbytečné množství tabletek. Tato verze tradiční indické speciality krásně prohřeje a mohu slíbit, že ačkoliv je tento pokrm docela výbušný, nikdo z nás žádné extrémní výbuchy nepocítil. 
© 2019 Sonda do duše študákovy. Všechna  práva vyhrazena (tak bacha, nebo vám tatínek vyhlásí válku).
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky