Brownies z černých fazolí
10.08.2019
Porce: 16 kousků
Doba přípravy: 40 min
Suroviny:
- 3/4 hrnku celozrnné mouky
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/2 hrnku holandského kakaa
- 1 konzerva černých fazolí (cca 250 g propláchnutých fazolí)
- 3/4 hrnku vody
- 3/4 hrnku javorového sirupu (nebo medu)
- 1 lžíce vanilkového extraktu
- 3/4 hrnku nasekané veganské hořké čokolády
- máslo na vymazání pekáčku
Postup přípravy:
- Vymažeme si pekáč nebo menší vysoký plech máslem.
- Smícháme mouku, přesáté kakao a kypřící prášek v jedné misce.
- V mixéru rozmixujeme propláchnuté černé fazole, vodu, vanilkový extrakt a javorový sirup.
- Tyto dvě směsi smícháme a přidáme nasekanou hořkou čokoládu. Vše důkladně promícháme.
- Pečeme na 180°C asi 30 min. Kontrolujeme špejlí, zda se těsto nelepí. Konečná konzistence těsta by měla být velmi vláčná a vlhká. Těsto může působit nedopečeně, ale je to kvůli množství čokolády, kterou jsme přidali.
Po tomto zdravém zázraku se u vás jistě zapráší. Recept je velmi jednoduchý, levný a především je perfektní pro každou příležitost. Může posloužit jako narozeninový dort, i jako odpolední zákusek ke kávě. Vaši hosté nemají šanci poznat, jakou zdravou ingredienci jste do vašich brownies ukryli.