Brownies z černých fazolí 

10.08.2019

Porce: 16 kousků 
Doba přípravy: 40 min

Suroviny: 

  • 3/4 hrnku celozrnné mouky
  • 1/2 lžičky soli 
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 hrnku holandského kakaa
  • 1 konzerva černých fazolí (cca 250 g propláchnutých fazolí) 
  • 3/4 hrnku vody
  • 3/4 hrnku javorového sirupu (nebo medu) 
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 3/4 hrnku nasekané veganské hořké čokolády
  • máslo na vymazání pekáčku 

Postup přípravy: 

  1. Vymažeme si pekáč nebo menší vysoký plech máslem.
  2. Smícháme mouku, přesáté kakao a kypřící prášek v jedné misce. 
  3. V mixéru rozmixujeme propláchnuté černé fazole, vodu, vanilkový extrakt a javorový sirup.
  4. Tyto dvě směsi smícháme a přidáme nasekanou hořkou čokoládu. Vše důkladně promícháme. 
  5. Pečeme na 180°C asi 30 min. Kontrolujeme špejlí, zda se těsto nelepí. Konečná konzistence těsta by měla být velmi vláčná a vlhká. Těsto může působit nedopečeně, ale je to kvůli množství čokolády, kterou jsme přidali. 

Po tomto zdravém zázraku se u vás jistě zapráší. Recept je velmi jednoduchý, levný a především je perfektní pro každou příležitost. Může posloužit jako narozeninový dort, i jako odpolední zákusek ke kávě. Vaši hosté nemají šanci poznat, jakou zdravou ingredienci jste do vašich brownies ukryli. 


© 2019 Sonda do duše študákovy. Všechna  práva vyhrazena (tak bacha, nebo vám tatínek vyhlásí válku).
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky