Krémová čočková kari polévka 

27.01.2020

Porce: 6
Doba přípravy: 30 min 

Suroviny: 

  • 2 hrnky červené čočky
  • 4 střední mrkve
  • 1 velká cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 l zeleninového vývaru 
  • 1 lžička mletého kmínu 
  • 2 lžičky kari
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 2 lžíce arašídového másla
  • 1 lžička sušeného koriandru 

Postup přípravy: 

  1. Na oleji si osmažíme jemně pokrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidáme na drobno nakrájenou mrkev a zasypeme základ kořením, které necháme na oleji rozvonět. 
  2. Propláchnutou čočku přidáme do hrnce ke zbytku surovin, vše promícháme a nakonec zalijeme vývarem. Takto polévku vaříme cca 20 min do změknutí mrkve a čočky. 
  3. Poté polévku rozmixujeme v hladký krém, do kterého vmícháme arašídové máslo. 
  4. Dochutíme solí, pepřem a sušeným koriandrem. 

Pokud zrovna nic nestíhám, nebo jsem zkrátka líná připravovat nějakou pracnou laskominu, čočkovou polévku mám vždy v tajném šuplíku excelentních receptů, které mám za půl hodinky připravené k servírování. Suroviny seženete za pár kaček, budete dlouho sytí, a navíc si neskutečně pochutnáte. 

© 2019 Sonda do duše študákovy. Všechna  práva vyhrazena (tak bacha, nebo vám tatínek vyhlásí válku).
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky