Krémová čočková kari polévka
27.01.2020
Porce: 6
Doba přípravy: 30 min
Suroviny:
- 2 hrnky červené čočky
- 4 střední mrkve
- 1 velká cibule
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 l zeleninového vývaru
- 1 lžička mletého kmínu
- 2 lžičky kari
- 1/2 lžičky kurkumy
- 2 lžíce arašídového másla
- 1 lžička sušeného koriandru
Postup přípravy:
- Na oleji si osmažíme jemně pokrájenou cibuli. Když zesklovatí, přidáme na drobno nakrájenou mrkev a zasypeme základ kořením, které necháme na oleji rozvonět.
- Propláchnutou čočku přidáme do hrnce ke zbytku surovin, vše promícháme a nakonec zalijeme vývarem. Takto polévku vaříme cca 20 min do změknutí mrkve a čočky.
- Poté polévku rozmixujeme v hladký krém, do kterého vmícháme arašídové máslo.
- Dochutíme solí, pepřem a sušeným koriandrem.
Pokud zrovna nic nestíhám, nebo jsem zkrátka líná připravovat nějakou pracnou laskominu, čočkovou polévku mám vždy v tajném šuplíku excelentních receptů, které mám za půl hodinky připravené k servírování. Suroviny seženete za pár kaček, budete dlouho sytí, a navíc si neskutečně pochutnáte.