Krtkův dort
25.04.2021
Porce: 12 kousků
Doba přípravy: 1 h 30 min
Na korpus:
- 1/2 hrnku změklého rostlinného másla
- 1/2 hrnku cukru krystal
- 1 rozmačkaný banán
- 1 a 1/2 lžičky kypřicího prášku
- 1 lžička jablečného octa
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 lžíce bramborového škrobu
- 1/4 hrnku holandského kakaa
- špetka soli
- 2/3 hrnku rostlinného mléka
Na krém:
- 2 plechovky kokosového mléka (tuhá část)
- 4 lžíce rostlinného mléka
- 1 ztužovač šlehačky
- strouhaná čokoláda
- agave sirup
Dále:
- 2 - 3 banány
- jahody na ozdobu
Postup přípravy:
- Do jedné misky si prosejeme sypké ingredience a v druhé rozmačkáme banán a přidáme ostatní mokré suroviny.
- Obě směsi spolu propracujeme, dokud nám nevznikne hladké těsto. To vlijeme do dortové formy vyložené pečicím papírem a vymazané tukem.
- Pečeme na 180 °C cca 35 min. Poté necháme korpus úplně vychladnout!
- Mezitím si vyšleháme krém z tuhé části kokosového mléka, sladidla, ztužovače, trošky mléka a nastrouhané čokolády. Necháme ho chvilku odležet.
- Vychladlý korpus si vydlabeme (tuto část rozdrobíme na drť) a dospodu vložíme nakrájený banán. Poté vrstvíme všechen krém a nakonec posypeme rozdrobeným korpusem, který jsme si schovali po vydlabání dortu.
- Dort necháme nejlépe přes noc chladit.
Není nad domácí krtkův dort. A tento byl naprosto dokonalý. Jiných komentářů netřeba. Nutno vyzkoušet. Mňam!