Květák v pomerančové omáčce
29.03.2021
Porce: 2
Doba přípravy: 35 min
Suroviny:
- 1/2 velké hlavy květáku
- bramborový škrob
- 5 lžic sojové omáčky
- 3 lžíce šťávy z pomeranče
- 1/4 hrnku vody
- 1 lžíce rýžového octa
- 2 stroužky česneku
- 2 lžičky agave sirupu
- olej na smažení
Postup přípravy:
- Květák si nakrájíme na středně velké hlavičky a ty uvaříme v osolené vodě do změknutí.
- Mezitím si připravíme omáčku ze sojové omáčky, pomerančové šťávy, octa, agave, vody a prolisovaného česneku.
- Okapaný vychladlý květák potom obalujeme v bramborovém škrobu.
- Obalené kousky smažíme na oleji, dokud nejsou krásně křupavé. Poté je na pánvi zalijeme omáčkou a necháme krátce probublat.
- Servírujeme s rýží a sezamovými semínky.
Pokud bych měla vyjmenovat pět svých nejoblíbenějších jídel, toto by se jistě umístilo velmi vysoko. Nepřeháním, když řeknu, že si ho naprosto zamilují i striktní masožrouti. Pokud nemáte rádi květák, nemusíte zoufat, protože v tomto provedení ho nemáte šanci poznat. Kyselost, sladkost, slanost, to všechno ve spojení s křupavou kůrkou. Prostě mňamka.