Květák v pomerančové omáčce

29.03.2021

Porce: 2
Doba přípravy: 35 min 

Suroviny: 

  • 1/2 velké hlavy květáku 
  • bramborový škrob
  • 5 lžic sojové omáčky 
  • 3 lžíce šťávy z pomeranče 
  • 1/4 hrnku vody 
  • 1 lžíce rýžového octa 
  • 2 stroužky česneku 
  • 2 lžičky agave sirupu 
  • olej na smažení 

Postup přípravy: 

  1. Květák si nakrájíme na středně velké hlavičky a ty uvaříme v osolené vodě do změknutí. 
  2. Mezitím si připravíme omáčku ze sojové omáčky, pomerančové šťávy, octa, agave, vody a prolisovaného česneku. 
  3. Okapaný vychladlý květák potom obalujeme v bramborovém škrobu. 
  4. Obalené kousky smažíme na oleji, dokud nejsou krásně křupavé. Poté je na pánvi zalijeme omáčkou a necháme krátce probublat. 
  5. Servírujeme s rýží a sezamovými semínky. 

Pokud bych měla vyjmenovat pět svých nejoblíbenějších jídel, toto by se jistě umístilo velmi vysoko. Nepřeháním, když řeknu, že si ho naprosto zamilují i striktní masožrouti. Pokud nemáte rádi květák, nemusíte zoufat, protože v tomto provedení ho nemáte šanci poznat. Kyselost, sladkost, slanost, to všechno ve spojení s křupavou kůrkou. Prostě mňamka. 

© 2019 Sonda do duše študákovy. Všechna  práva vyhrazena (tak bacha, nebo vám tatínek vyhlásí válku).
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky