Květákové steaky s celerovou kaší #vegetarian

12.05.2019

Porce: 5
Doba přípravy: 40 min

Suroviny na steaky: 

  • 1 hlava květáku (z nich 5 steaků) 
  • 5 lžic olivového oleje
  • 2 lžičky mleté papriky
  • sůl a pepř
  • 2 lžičky tymiánu 

Suroviny na kaši: 

  • 1/2 velkého celeru
  • 500 g brambor
  • sůl
  • teplé mléko
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy: 

  1. Oloupaný a nakrájený celer uvaříme v osolené vodě společně s oškrábanými bramborami. Vaříme do úplného změknutí, poté slijeme vodu a rozmixujeme společně se lžicí másla, trochou teplého mléka a solí na dochucení.
  2. Hlavu květáku si nakrájíme na velké, asi 4 cm tlusté plátky. Potřeme olejem, pořádně prosolíme a popepříme jako klasické steaky, posypeme mletou paprikou a tymiánem. (Nezapomeneme tento postup zopakovat na obou stranách) 
  3. Pečeme v troubě předehřáté na 200°C asi 30 min. Průběžně kontrolujeme a obracíme dle potřeby.

Květákové steaky jsou perfektní zdravou variantou oblíbeného obědového meníčka. Koření jim dodává skvělou vůni a po dopečení mají křupavou krustičku a měkký a velmi chutný vnitřek. Hodí se i na grilovací sezónu a jsou úžasnou připomínkou, že vegetariánství nabízí víc než jen listí a zrní. Ve vaší kuchyni odstartují vlnu šílenství a kdejaký masožrout se u vás bude olizovat až za ušima. 


© 2019 Sonda do duše študákovy. Všechna  práva vyhrazena (tak bacha, nebo vám tatínek vyhlásí válku).
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky