Luxusně čokoládové brownies 

26.08.2019

Porce: 1 střední pekáč
Doba přípravy: 35 min

Suroviny: 

  • 1 a 1/4 hrnku polohrubé mouky
  • 1/2 hrnku kakaa
  • 3/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky sody
  • 2 lžíce mletého lněného semínka
  • 1/4 hrnku vody
  • 80 g kokosového oleje
  • 90 g hořké čokolády (na rozpuštění)
  • 1/4 hrnku nakrájené hořké čokolády
  • 1 hrnek hnědého cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/2 hrnku rostlinného mléka

Postup přípravy: 

  1. Přes síto si přesejeme mouku, kakao, sodu a sůl. 
  2. Lněné semínko smícháme s vodou a necháme v lednici odstát, dokud neutvoří konzistenci jako vajíčko. 
  3. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s kokosovým máslem, vanilkovým extraktem a cukrem. Směs musí být krásně hladká a bez hrudek. Poté můžeme přimíchat rostlinné mléko. 
  4. Nakonec čokoládovou směs a lněné semínko vlijeme do sypkých ingrediencí a pořádně promícháme. Do těsta následně zapracujeme i pokrájenou čokoládu. 
  5. Pečeme ve středně velkém pekáči nebo formě vyložené pečicím papírem cca 25 minut na 180 °C. 
  6. Doporučuji nechat před podáváním odležet v lednici, jestli máte radši hutnější (fudgey) brownies.

Pokud vás honí mlsná a vaše chuťové pohárky skučí po pořádné čoko bombě, tento recept je přesně pro vás. Tahle buchta je křehká a lahodně se rozplývá na jazyku. Sice na ni vypotřebujete skoro 2 tabulky čokolády, ale výsledek rozhodně stojí za to. A navíc skvěle vyvrací mýtus, že veganství je zdravé. 

© 2019 Sonda do duše študákovy. Všechna  práva vyhrazena (tak bacha, nebo vám tatínek vyhlásí válku).
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky