Luxusně čokoládové brownies
26.08.2019
Porce: 1 střední pekáč
Doba přípravy: 35 min
Suroviny:
- 1 a 1/4 hrnku polohrubé mouky
- 1/2 hrnku kakaa
- 3/4 lžičky soli
- 1/4 lžičky sody
- 2 lžíce mletého lněného semínka
- 1/4 hrnku vody
- 80 g kokosového oleje
- 90 g hořké čokolády (na rozpuštění)
- 1/4 hrnku nakrájené hořké čokolády
- 1 hrnek hnědého cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1/2 hrnku rostlinného mléka
Postup přípravy:
- Přes síto si přesejeme mouku, kakao, sodu a sůl.
- Lněné semínko smícháme s vodou a necháme v lednici odstát, dokud neutvoří konzistenci jako vajíčko.
- Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s kokosovým máslem, vanilkovým extraktem a cukrem. Směs musí být krásně hladká a bez hrudek. Poté můžeme přimíchat rostlinné mléko.
- Nakonec čokoládovou směs a lněné semínko vlijeme do sypkých ingrediencí a pořádně promícháme. Do těsta následně zapracujeme i pokrájenou čokoládu.
- Pečeme ve středně velkém pekáči nebo formě vyložené pečicím papírem cca 25 minut na 180 °C.
- Doporučuji nechat před podáváním odležet v lednici, jestli máte radši hutnější (fudgey) brownies.
Pokud vás honí mlsná a vaše chuťové pohárky skučí po pořádné čoko bombě, tento recept je přesně pro vás. Tahle buchta je křehká a lahodně se rozplývá na jazyku. Sice na ni vypotřebujete skoro 2 tabulky čokolády, ale výsledek rozhodně stojí za to. A navíc skvěle vyvrací mýtus, že veganství je zdravé.