Mandarinkový koláč naruby 

09.02.2020

Porce: 12 kousků 
Doba přípravy: 45 min 

Suroviny

  • 5 středních mandarinek
  • 2 lžíce cukru + 1 lžíce margarínu na vymazání formy
  • 1 a 1/3 hrnku hladké mouky
  • 1 hrnek třtinového cukru 
  • 1/3 hrnku oleje
  • 1 lžička vanilkového extraktu 
  • 1 špetka soli
  • 2 lžičky kypřícího prášku 
  • 1 hrnek rostlinného mléka
  • 1 lžíce jablečného octa 

Postup přípravy: 

  1. Formu na dort si vymažeme margarínem a vysypeme cukrem. Oloupané mandarinky nakrájíme na tenké plátky a poklademe je na dno formy. 
  2. V jedné míse smícháme mléko a ocet a necháme ho zhrudkovatět. Poté přidáme olej a vanilkový extrakt.
  3. Ve vedlejší míse spolu promícháme mouku, cukr, kypřící prášek a špetku soli. Poté sypkou a mokrou směs smícháme dohromady, dokud nám nevznikne hladké tekuté těsto.
  4. To následně vylijeme do formy a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 25 až 35 min. 
  5. Po vyndání z trouby necháme koláč cca 5 min vychladnout a poté ho vyklopíme vzhůru nohama na tác. 

Jaro, léto, podzim nebo zima, mandarinky jsou ovoce, které seženete snadno za každého ročního období. U nás je už zvykem, že se jich nakoupí hromada a leží ve spižírně nehnutě několik měsíců, dokud je neobroste plíseň. S tím jsem se ale rozhodla náležitě vypořádat. Recept jsem čmajzla veganskému bohu Avant Garde Vegan, jehož původní verzi najdete ZDE

© 2019 Sonda do duše študákovy. Všechna  práva vyhrazena (tak bacha, nebo vám tatínek vyhlásí válku).
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky