Matcha bábovka
22.04.2020
Porce: 1 menší bábovka
Doba přípravy: 45 min
Suroviny:
- 80 g erythritolu (nebo cukru)
- 40 g vanilkového cukru (2 balení)
- 1 hrnek rostlinného mléka
- 150 ml kokosového oleje (rozpuštěného)
- 1 lžíce octa
- nastrouhaná kůra z 1 limetky
- 3 lžíce rostlinného jogurtu
- 250 g polohrubé mouky
- 3 lžičky matcha tea
- 1 balíček kypřicího prášku
- 1 balení kandované citronové kůry
Postup přípravy:
- Cukry necháme přejít varem s olejem a rostlinným mlékem v menším kastrůlku.
- Do vedlejší mísy si přesejeme mouku, matchu, a kypřicí prášek a sypkou směs smícháme s převařenou směsí.
- Přidáme lžíci octa, kandovanou kůru a čerstvou kůru z limetky a lehce vmícháme do těsta.
- Pečeme v bábovkové formě vymazané a vysypané strouhankou cca 30 min na 190 °C. Po upečení necháme vychladnout a poté vyklopíme a posypeme směsí cukru a matcha tea 1:1
Nevšední kombinace v době karantény ovládly moji kuchyni. Už jsem nevěděla, jak z nudy ven, pustila jsem se proto do nových experimentů, které jsem už dlouho chtěla zkusit. Tentokrát jsem poslechla přání přítele, který si vyprosil matcha bábovku a byla jsem naprosto nadšená. Chuťově je vynikající, vláčná a šťavnatá díky kandovanému ovoci. Pokud chcete také vyzkoušet v kuchyni něco nového, neváhejte a pusťte se do experimentování z čajem matcha.