Medovníkové kuličky

20.12.2020

Porce: 2 plechy kuliček
Doba přípravy: 1 h + tuhnutí 

Na placky: 

  • 500 g hladké mouky
  • 2 lněná vejce (2 lžíce mletých lněných semínek + 6 lžic vody)
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 60 g změklého rostlinného másla
  • 4 lžíce medu nebo agave
  • 200 g moučkového cukru

Na krém: 

  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 100 g cukru krystal 
  • 250 g rostlinného másla

Postup přípravy: 

  1. V malé misce si připravíme lněné vajíčko, které necháme na 5 minut odležet v lednici. 
  2. Všechny sypké ingredience si přesejeme a vmícháme je do mokrých surovin společně s připraveným lněným vejcem. 
  3. Z těsta vytvarujeme bochánek a necháme ho 15 minut v lednici odpočinout. 
  4. Ztuhlé těsto si rozdělíme na 2 části a vyválíme z nich pláty, které dáme péct na 10 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
  5. Hotové placky necháme vychladnout a následně je v mixéru nadrtíme na strouhanku. Asi jeden hrnek hotové drtě odebereme (budeme jí obalovat kuličky).
  6. Mezitím si kokosové mléko svaříme s cukrem na mírném plameni. Bude to trvat asi 10 minut. Vznikne nám pak kondenzované mléko. Dáváme pozor, aby se nám nepřipálilo v kastrůlku! Necháme ho následně zchladnout. 
  7. Naše studené kondenzované mléko vyšleháme s máslem a hotový krém smícháme s medovníkovou strouhankou. Tuto hmotu necháme řádně zatuhnout v lednici na 2 hodiny. 
  8. Nakonec tvarujeme z těsta kuličky, které obalujeme strouhankou, kterou jsme si odebrali stranou. 

Ačkoliv se jedná o trochu náročnější typ cukroví, veškerá námaha v tomto případě stojí za to. Pokud si chcete dopřát nějakou pořádnou kalorickou bombu, která svou chutí naprosto uchvátí celou domácnost, jste tady správně. Kuličky chutnají úplně jako medovník a doslova se rozplývají na jazyku. 

© 2019 Sonda do duše študákovy. Všechna  práva vyhrazena (tak bacha, nebo vám tatínek vyhlásí válku).
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky