(Ne)vaječný likér 

22.12.2019

Porce: 1 litr
Doba přípravy: 45 min

Na kondenzované kokosové mléko:

  • 1 plechovka kokosového mléka (400 ml)
  • 150 g cukru nebo jiného sladila (světlého)

Na (ne)vaječný likér:

  • 4 vanilkové pudingy (4x125 g)
  • rum nebo rumové aroma
  • špetka kurkumy

Postup přípravy:

  1. V hrnci přivedeme k varu kokosové mléko, poté přisypeme cukr a stáhneme na nejnižší stupeň, s občasným promícháváním vaříme zhruba půl hodiny.
  2. Kondenzované kokosové mléko přelijeme do nádoby a necháme vychladnout.
  3. Vanilkové pudingy společně s kondenzovaným mlékem a rumem smícháme v hladký likér, který dle potřeby ředíme vodou do požadované konzistence. 
  4. Pro dosažení zlatavé barvy použijeme špetku kurkumy. 
  5. Skladujeme v uzavřené lahvi v chladu, nejlépe v lednici.

Vaječňák je jedna z těch vánočních pochutin, které mi jako veganovi chybí asi nejvíce. Tak dlouho jsem bědovala a zoufala nad svým strašlivým osudem, až to mého přítele přestalo bavit a rozhodl se vytvořit brilantní zveganizovanou verzi klasického vaječného likéru, který na Vánoce zkrátka nesmí chybět. Chutná tak báječně, že zmátl i zbytek našich strávníků. 

Pokud nevěříte, že láska prochází žaludkem, zkuste své lásce pod stromeček nadělit právě tento likér, třeba změníte názor. 

© 2019 Sonda do duše študákovy. Všechna  práva vyhrazena (tak bacha, nebo vám tatínek vyhlásí válku).
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky