Nízkokalorická pizza z jogurtu
29.12.2019
Porce: 4 velké pizzy
Doba přípravy: 40 min
Suroviny:
- 4 hrnky hladké mouky + cca 1 a 1/2 hrnku na hnětení
- 4 hrnky sojového jogurtu (př. Alpro, K-Take it Veggie)
- 2 kypřící prášky do pečiva
- 1 a 1/2 lžičky soli
Naše chuťové kombinace:
- hlíva + paprika + rajčata + veganský sýr (mozzarella) + pórek
- hlíva + paprika + rajčata + veganský sýr (mozarella) + pórek + ananas
Postup přípravy:
- Mouku smícháme s kypřícím práškem a solí. Poté ji s jogurtem uhněteme v pevné, ale hladké těsto. Pokud se lepí, přidáme mouku.
- Těsto rozválíme nebo rukama vymodelujeme do tvaru pizzy a potřeme rajčatovým základem. Na ten pak skládáme další suroviny.
- Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 30 min, dokud není pizza hezky křupavá.
Nebudete tomu věřit, ale tahle fantastická pizza má celá pouze kolem 500 kalorií. Můžete ji tedy sníst úplně sami. Jelikož je těsto s nízkotučného rostlinného jogurtu, je krásně vláčné, ale zároveň křupavé jako klasické pizzové těsto. Další výhodou je, že i když se doslova nafutrujete, nebude vám po ní těžko a nebudete se druhý den budit s křečemi do břicha. U mě sklidila jogurtová pizza neuvěřitelný úspěch a rozhodně to není naposledy, co tento recept vytahuji z kapsy.