Raw perníčky ze 3 ingrediencí
14.12.2020
Porce: 1 velký plech perníčků
Doba přípravy: 30 min + sušení
Suroviny:
- 1 hrnek datlové pasty (nebo hrnek rozmixovaných datlí)
- 1 hrnek strouhaného kokosu
- 1 lžička skořice
- + hořká čokoláda na ozdobení
Postup přípravy:
- Strouhaný kokos si nameleme na hrubší mouku, do které přidáme skořici.
- Připravenou suchou směs propracujeme rukama s datlovou pastou v kompaktní hmotu. Tu si rozdělíme na 6 částí, které postupně rozvalujeme na placky.
- Můžeme začít vykrajovat cca 5 mm perníčky, které naskládáme na pečicí papír a necháme alespoň 10 h sušit. Můžeme je sušit na topení nebo v troubě na 45 °C.
Ne, není to žert. I ze 3 jednoduchých surovin lze vykouzlit naprosto dokonalé originální vánoční cukroví. Příprava je nenáročná, zvládne ji i úplný začátečník, a navíc tento druh vánočních laskomin nijak nepřekazí vaše plány na štíhlou linii.