Rebarborové chutney 

23.06.2019

Porce: 1 velká zavařovačka 
Doba přípravy: 45 min

Suroviny:

  • 500 g stonků rebarbory
  • 400 g cibule
  • 50 g čerstvého zázvoru
  • 100 ml vinného octa
  • 100 ml balsamicového octa 
  • 100 ml vody
  • 150 g třtinového cukru
  • 200 g rozinek
  • 1 lžička mleté skořice
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička chilli 
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy: 

  1. Na oleji si ve větším hrnci orestujeme na jemno nakrájenou cibuli - necháme ji smažit cca 20 min, dokud nezměkne a nezhnědne. 
  2. Přidáme rebarboru (očištěnou a nakrájenou na 3 cm kousky) a nastrouhaný zázvor. Celou směs podlijeme vinným a balsamicovým octem a vodou. Necháme probublat. 
  3. Směs ochutíme skořicí, chilli, solí a postupně přidáváme cukr. 
  4. Necháme vše ještě 15 min vařit do odpaření vody. Výsledná směs by měla mít marmeládovou konzistenci. 
  5. Necháme vychladnout v zavařovací sklenici a můžeme podávat. Uchováváme na chladnějším místě. 

Jestli vás už omrzela rebarbora v různých koláčích a sladkých dobrotách, určitě si zamilujete tenhle způsob zpracování našeho sezónního pokladu. Chutney je skvělým společníkem na rodinných grilovačkách, ale hodí se k ozvláštnění každého slaného pokrmu, kterému chcete dodat šmrnc. 

© 2019 Sonda do duše študákovy. Všechna  práva vyhrazena (tak bacha, nebo vám tatínek vyhlásí válku).
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky