Řepová čoko bábovka 

16.01.2020

Porce: 12 kusů (1 bábovka) 
Doba přípravy: 1 h 20 min

Suroviny: 

  • 3 hrnky hladké mouky
  • 3/4 hrnku holandského kakaa
  • 1 a 1/2 hrnku třtinového cukru
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 1 a 1/2 lžičky kypřícího prášku 
  • 1 lžička soli 
  • 2 hrnky pyré z vařených řep (cca 6 vařených řep) 
  • 1 hrnek vlažné vody
  • 3/4 hrnku rostlinného jogurtu (nebo jablečného pyré) 
  • 1/3 hrnku rostlinného oleje

Postup přípravy: 

  1. Předem uvařené řepy rozmixujeme ve výkonném mixéru na hladké pyré. To smícháme se zbytkem tekutých surovin. 
  2. Do vedlejší misky si připravíme všechny sypké ingredience a dobře je spolu promícháme. 
  3. Obě směsi spolu opatrně propracujeme vařečkou v tekuté těsto, které vlijeme do větší vymazané bábovkové formy. 
  4. Pečeme cca 1 h na 180 °C. Bábovku kontrolujeme, jestli příliš nehnědne. Případně ji přikryjeme v troubě alobalem.

Pokud už nevíte, jak do svých strávníků dostat zeleninu, nezoufejte. V této čokoládové bombě nemají šanci pocítit jakýkoliv náznak skrytého nebezpečí. Jestli tedy máte doma vybíravé a věčně žbrblající jedince, vyzkoušejte jim ráno ke kávičce nebo horkému kakau naservírovat řepovou bábovku. Jen se smiřte s tím, že na vás už asi kousek nezbude. 

© 2019 Sonda do duše študákovy. Všechna  práva vyhrazena (tak bacha, nebo vám tatínek vyhlásí válku).
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky