Řepová čoko bábovka
16.01.2020
Porce: 12 kusů (1 bábovka)
Doba přípravy: 1 h 20 min
Suroviny:
- 3 hrnky hladké mouky
- 3/4 hrnku holandského kakaa
- 1 a 1/2 hrnku třtinového cukru
- 2 lžičky jedlé sody
- 1 a 1/2 lžičky kypřícího prášku
- 1 lžička soli
- 2 hrnky pyré z vařených řep (cca 6 vařených řep)
- 1 hrnek vlažné vody
- 3/4 hrnku rostlinného jogurtu (nebo jablečného pyré)
- 1/3 hrnku rostlinného oleje
Postup přípravy:
- Předem uvařené řepy rozmixujeme ve výkonném mixéru na hladké pyré. To smícháme se zbytkem tekutých surovin.
- Do vedlejší misky si připravíme všechny sypké ingredience a dobře je spolu promícháme.
- Obě směsi spolu opatrně propracujeme vařečkou v tekuté těsto, které vlijeme do větší vymazané bábovkové formy.
- Pečeme cca 1 h na 180 °C. Bábovku kontrolujeme, jestli příliš nehnědne. Případně ji přikryjeme v troubě alobalem.
Pokud už nevíte, jak do svých strávníků dostat zeleninu, nezoufejte. V této čokoládové bombě nemají šanci pocítit jakýkoliv náznak skrytého nebezpečí. Jestli tedy máte doma vybíravé a věčně žbrblající jedince, vyzkoušejte jim ráno ke kávičce nebo horkému kakau naservírovat řepovou bábovku. Jen se smiřte s tím, že na vás už asi kousek nezbude.