Salát s pečenými kapustičkami a medovo-hořčičným dresingem

31.01.2022

Porce: 4
Doba přípravy: 45 min

Suroviny:

  • 350 g růžičkové kapusty
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • sůl, pepř
  • 2 - 3 lžíce oleje
  • 1 velká cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 a 1/2 hrnku neuvařené quinoy (nebo bulguru)
  • 3 hrnky zeleninového vývaru
  • na dresing: 2 lžíce medu (nebo agáve), 2 - 3 lžíce dijonské hořčice, trochu vody
  • sušené brusinky
  • opražené pekanové ořechy
  • míchaný salát (čekanka, hlávkový salát, ...)

Postup přípravy:

  1. Očištěné kapustičky si nakrájíme na poloviny, potřeme je olejem a zasypeme sušeným česnekem, solí a pepřem. Takto naložené je dáme péct do trouby předehřáté na 200 °C na cca 25 min.
  2. Mezitím si na oleji osmažíme jemně pokrájenou cibulku a prolisovaný česnek, dokud nejsou pěkně zlatavé. Poté přidáme do základu sušený tymián, lehce zarestujeme a přimícháme quinou, kterou následně zalijeme zeleninovým vývarem a necháme vařit cca 20 - 30 min do změknutí.
  3. Připravíme si dresing smícháním hořčice, medu a trochy vody.
  4. Všechny připravené ingredience následně můžeme smíchat - směs s quinou, upečené kapustičky, salát, ořechy a brusinky. Navrch salátu nakonec přidáme hotový dresing. Dobrou chuť!

Říká se, že nejlepší salát umí právě vegani, protože vědí, jak ingredience správně nakombinovat a dokonale dochutit lahodnou zálivkou. Myslím, že tenhle postřeh nebude daleko od pravdy. No přesvědčte se sami! 

© 2019 Sonda do duše študákovy. Všechna  práva vyhrazena (tak bacha, nebo vám tatínek vyhlásí válku).
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky