Seitanová roláda

31.05.2020

Porce: 5
Doba přípravy: 2 h

Suroviny na seitan:

  • 1 kg hladké mouky (musí být s lepkem)
  • 500 ml vody

Suroviny na vaření seitanu:

  • 2 zeleninové bujóny
  • 2 l vody
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 oloupaná cibule

Náplň: 

  • hrst sušených rajčat
  • 1 bloček uzeného tofu
  • čerstvá petrželka 

Postup přípravy: 

  1. Seitan připravíme podle receptu ZDE, jen ho nijak nekrájejte, ale z hotové hmoty vytvoříme velkou placku a vaříme v prostorném hrnci stejnou dobu jako původní recept. 
  2. Po uvaření ho nechte okapat a vychladnout.
  3. Do náplně si uděláme tofu vajíčka (smažíme tofu se špetkou kurkumy, solí a pepřem) a plníme jimi hotový seitan společně se sušenými rajčaty a petrželkou. 
  4. Roládu nasolíme, zajistíme párátky, zabalíme do alobalu a dáme péct do trouby předehřáté na 200 °C cca 45 - 50 min. 
  5. Kontrolujeme dobu pečení dle výkonnosti trouby. 

Musím uznat, že tento recept je trochu technický oříšek. Určitě se hodí spíše pro ostřílené kuchařky, které si umí poradit i s hmotou jako je seitan. Výsledek ale rozhodně stojí za tu námahu. Suroviny navíc pořídíte za pár kaček a seženete je i v běžné sámošce. 

© 2019 Sonda do duše študákovy. Všechna  práva vyhrazena (tak bacha, nebo vám tatínek vyhlásí válku).
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky