Seitanová roláda
28.05.2020
Porce: 5
Doba přípravy: 2 h
Suroviny na seitan:
- 1 kg hladké mouky (musí být s lepkem)
- 500 ml vody
Suroviny na vaření seitanu:
- 2 zeleninové bujóny
- 2 l vody
- 2 lžíce sojové omáčky
- 1 oloupaná cibule
Náplň:
- hrst sušených rajčat
- 1 bloček uzeného tofu
- čerstvá petrželka
Postup přípravy:
- Seitan připravíme podle receptu ZDE, jen ho nijak nekrájejte, ale z hotové hmoty vytvoříme velkou placku a vaříme v prostorném hrnci stejnou dobu jako původní recept.
- Po uvaření ho nechte okapat a vychladnout.
- Do náplně si uděláme tofu vajíčka (smažíme tofu se špetkou kurkumy, solí a pepřem) a plníme jimi hotový seitan společně se sušenými rajčaty a petrželkou.
- Roládu nasolíme, zajistíme párátky, zabalíme do alobalu a dáme péct do trouby předehřáté na 200 °C cca 45 - 50 min.
- Kontrolujeme dobu pečení dle výkonnosti trouby.
Musím uznat, že tento recept je trochu technický oříšek. Určitě se hodí spíše pro ostřílené kuchařky, které si umí poradit i s hmotou jako je seitan. Výsledek ale rozhodně stojí za tu námahu. Suroviny navíc pořídíte za pár kaček a seženete je i v běžné sámošce.