Sírovec na kari

08.06.2022

Porce: 6
Doba přípravy: 30 min

Suroviny: 

  • 1 středně velký sírovec
  • 1 velká cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 kousek zázvoru (asi ve velikosti palce)
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 2 lžičky kari koření
  • 500 ml rajčatového pyré
  • 250 - 500 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml sójové smetany 
  • 1 lžíce cukru
  • sůl a pepř

Postup přípravy: 

  1. Sírovec si očistíme, nakrájíme ho, aby se nám vešel do hrnce a vaříme ho v osolené vodě cca 15 min. Poté ho necháme okapat a nakrájíme ho na nudličky.

  2. Mezitím si jemně pokrájenou cibuli, česnek a zázvor osmažíme na kokosovém oleji dozlatova. Následně do základu přidáme nakrájený předvařený sírovec a necháme ho pěkně opéct.

  3. Směs zalijeme rajčatovým pyré a vývarem, přidáme koření a dochucovadla a poté vše zalijeme smetanou. Takto omáčku vaříme, dokud pěkně nezhoustne. Servírujeme nejlépe s jasmínovou rýží.

Sírovec je dřevokazná houba, kterou běžně najdete na stromech. Poznáte ho podle jasně žlutooranžové barvy, která indikuje, že je perfektně zralý a připravený na sklizení. Jeho uříznutím také ulevíte stromu, na kterém parazituje. A ještě si z něj uděláte dokonalou náhražku kuřecího masa, protože má božskou masitou strukturu. Prostě sen každého vegana!  

© 2019 Sonda do duše študákovy. Všechna  práva vyhrazena (tak bacha, nebo vám tatínek vyhlásí válku).
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky