Sojové kostky na jablkovo-hořčičné omáčce
18.05.2019
Porce: 2
Doba přípravy: 40 min
Suroviny:
- 1/2 balíčku sojových kostek (50 g)
- 1 střední cibule
- 1 velké jablko (2 malá)
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 2 lžíce sojové omáčky
- 2 lžičky kari koření
- sůl, pepř a cukr na dochucení
Tipy na přílohy:
- bulgur
- rýže
- kuskus
- pohanka
Postup přípravy:
- Na 3 lžicích vody si "osmažíme" cibulku, dokud nezesklovatí. Poté přidáme na kostičky nakrájené jablko a přiléváme vodu, aby se směs nepřichytávala.
- Směs podlijeme hrnkem vody a přidáme sojovou omáčku, hořčici, koření a sůl, pepř a cukr na dochucení
- Necháme vařit asi 25 min. Přiléváme vodu dle potřeby.
- Mezitím si ve vedlejším hrnci ve vodě uvaříme sojové kostky do změknutí. Poté je necháme okapat a vymačkáme z nich přebytečnou vodu.
- Sojové kostky vsypeme do uvařené směsi a necháme asi 5 min společně bublat.
- Servírujeme s doporučenou přílohou a čerstvou petržilkou.
Kdo by věřil tomu, že jablíčka nejsou jen součástí sladkých pokrmů? Tahle ozvláštněná indická směs je v mé kuchyni oblíbená pecka, která nechybí na stole, když dojdou nápady na chutné a rychlé večeře. Navíc je celé jídlo velmi levné a dostupné. Nejen to! Ke všemu je tato kari směs výborným antioxidantem díky orientálnímu koření a jablkům.