Sojové kostky na jablkovo-hořčičné omáčce 

18.05.2019

Porce: 2
Doba přípravy: 40 min

Suroviny

  • 1/2 balíčku sojových kostek (50 g)
  • 1 střední cibule
  • 1 velké jablko (2 malá)
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžičky kari koření
  • sůl, pepř a cukr na dochucení

Tipy na přílohy: 

  • bulgur
  • rýže
  • kuskus 
  • pohanka

Postup přípravy: 

  1. Na 3 lžicích vody si "osmažíme" cibulku, dokud nezesklovatí. Poté přidáme na kostičky nakrájené jablko a přiléváme vodu, aby se směs nepřichytávala. 
  2. Směs podlijeme hrnkem vody a přidáme sojovou omáčku, hořčici, koření a sůl, pepř a cukr na dochucení 
  3. Necháme vařit asi 25 min. Přiléváme vodu dle potřeby.
  4. Mezitím si ve vedlejším hrnci ve vodě uvaříme sojové kostky do změknutí. Poté je necháme okapat a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. 
  5. Sojové kostky vsypeme do uvařené směsi a necháme asi 5 min společně bublat. 
  6. Servírujeme s doporučenou přílohou a čerstvou petržilkou. 

Kdo by věřil tomu, že jablíčka nejsou jen součástí sladkých pokrmů? Tahle ozvláštněná indická směs je v mé kuchyni oblíbená pecka, která nechybí na stole, když dojdou nápady na chutné a rychlé večeře. Navíc je celé jídlo velmi levné a dostupné. Nejen to! Ke všemu je tato kari směs výborným antioxidantem díky orientálnímu koření a jablkům. 


© 2019 Sonda do duše študákovy. Všechna  práva vyhrazena (tak bacha, nebo vám tatínek vyhlásí válku).
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky