Sojové výpečky

14.04.2020

Porce: 2 
Doba přípravy: 1 h 30 min

Suroviny: 

  • 1 balíček sojových kostek 
  • 1 zeleninový bujón 
  • 4 stroužky česneku 
  • 2 střední cibule 
  • sojová omáčka, pepř, sůl, paprika, olej 

Postup přípravy: 

  1. Sojové kostky uvaříme ve vodě ochucené bujónem, cca lžící sojové omáčky a jiným kořením dle chuti. Vodu si poté necháme na podlévání. 
  2. Okapané kostky potřeme olejem, okořeníme solí, pepřem a například paprikou a zasypeme nahrubo nakrájenou cibulí a česnekem. 
  3. Pečeme v pekáčku cca 1 h na 180 °C. Každých 15 min podlijeme vodou z kostek. Servírujeme s knedlíkem a zelím. 

Tahle chlapácká česká klasika je výtvorem mého přítele, kterému se zastesklo po mastné hubě od nedělního oběda. Ačkoliv upřednostňuji lehčí jídla, jednou za čas si ráda zaprasím a dopřeji si veganskou variantu všemi milovaných výpečků, které si určitě zamilujete taky. Jen pozor, jsou děsně návykové! 

© 2019 Sonda do duše študákovy. Všechna  práva vyhrazena (tak bacha, nebo vám tatínek vyhlásí válku).
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky