Těstoviny s dýňovou omáčkou

19.09.2021
Porce: 4

Doba přípravy: 30 - 45 min

Suroviny: 

  • 1 velká cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 6 stroužků česneku
  • 1 stonek čerstvého rozmarýnu (1/2 - 1 lžička sušeného rozmarýnu)
  • 1 stonek čerstvého tymiánu (1/2 - 1 lžička sušeného tymiánu)
  • 1/4 hrnku hladké mouky
  • 1 plechovka kokosového mléka light
  • 2 hrnky dýňového pyré
  • 3 hrnky zeleninového vývaru
  • 1 a 1/2 lžičky soli
  • špetka pepře a chilli
  • 250 g těstovin
  • upgrade: vegan parmezán Violife

Postup přípravy: 

  1. Na oleji osmažíme jemně nakrájenou cibuli a česnek dozlatova a poté přidáme bylinky - rozmarýn a tymián. Necháme je rozvonět a následně základ zasypeme moukou. Tak nám vznikne jíška, do které přidáme kokosové mléko, připravené dýňové pyré a zeleninový vývar. Dobře promícháme.

  2. Směs ochutíme solí, pepřem a chilli a když je cibulka změklá, směs rozmixujeme v hladkou omáčku, do které vsypeme 250 g neuvařených těstovin. 

  3. Necháme vše cca 20 - 30 min probublávat na mírném plameni, dokud nejsou těstoviny al dente. Nakonec můžeme přidat vegan parmezán. 

Jestli si na podzim něco rádi dopřejeme, jsou to tyto luxusní těstoviny s krémovou dýňovou omáčkou. Máte navařeno za půl hodiny, a navíc vám bude na přípravu stačit jeden kastrol. Pokud máte rádi husté smetanové omáčky, tyto těstoviny si zamilujete!

© 2019 Sonda do duše študákovy. Všechna  práva vyhrazena (tak bacha, nebo vám tatínek vyhlásí válku).
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky