Těstoviny s dýňovou omáčkou
Doba přípravy: 30 - 45 min
Suroviny:
- 1 velká cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 6 stroužků česneku
- 1 stonek čerstvého rozmarýnu (1/2 - 1 lžička sušeného rozmarýnu)
- 1 stonek čerstvého tymiánu (1/2 - 1 lžička sušeného tymiánu)
- 1/4 hrnku hladké mouky
- 1 plechovka kokosového mléka light
- 2 hrnky dýňového pyré
- 3 hrnky zeleninového vývaru
- 1 a 1/2 lžičky soli
- špetka pepře a chilli
- 250 g těstovin
- upgrade: vegan parmezán Violife
Postup přípravy:
Na oleji osmažíme jemně nakrájenou cibuli a česnek dozlatova a poté přidáme bylinky - rozmarýn a tymián. Necháme je rozvonět a následně základ zasypeme moukou. Tak nám vznikne jíška, do které přidáme kokosové mléko, připravené dýňové pyré a zeleninový vývar. Dobře promícháme.
Směs ochutíme solí, pepřem a chilli a když je cibulka změklá, směs rozmixujeme v hladkou omáčku, do které vsypeme 250 g neuvařených těstovin.
Necháme vše cca 20 - 30 min probublávat na mírném plameni, dokud nejsou těstoviny al dente. Nakonec můžeme přidat vegan parmezán.
Jestli si na podzim něco rádi dopřejeme, jsou to tyto luxusní těstoviny s krémovou dýňovou omáčkou. Máte navařeno za půl hodiny, a navíc vám bude na přípravu stačit jeden kastrol. Pokud máte rádi husté smetanové omáčky, tyto těstoviny si zamilujete!