Tofu kapr
13.12.2020
Porce: 2
Doba přípravy: 45 min
Suroviny:
- 1 balení tofu natural
- 2 nori řasy
- 3 lžíce sojové omáčky
- sůl a pepř
- strouhanka
- těstíčko na obalování (pár lžic mouky, trochu vody, kurkuma a sůl)
- olej na smažení
Postup přípravy:
- Z tofu pořádně vymačkáme přebytečnou vodu, poté ho nakrájíme na 4 stejně velké kousky. Do nich následně vykrájíme malé rýhy.
- Kousky řádně osolíme a lehce pokapeme sojovou omáčkou. Jednu řasu v mixéru nadrtíme na hrubší prášek a plátky posypeme. Takto připravené tofu obalíme v lehce navlhčené řase nori a necháme ho vychladit v lednici.
- Smícháme si těstíčko na obalování, do kterého namočíme připravené kapříky. Následně je vložíme do strouhanky a obalíme.
- Smažíme na neutrálním oleji z obou stran, dokud není strouhanka zlatá.
Letošní Vánoce u nás proběhnou ve znamení kapra. Abychom ale ušetřili jeden nevinný rybí život, musela jsem opět experimentovat. Pokud nejste zrovna příznivci tofu, nemusíte se obávat, v tomhle "přestrojení" ho skutečně nepoznáte a pochutnáte si na něm stejně jako na vánočním kaprovi. Navíc vypadá po usmažení skoro identicky, takže snadno přelstíte i vaše strávníky nebo potěšíte jiné listožrouty.