Tofu kapr

13.12.2020

Porce: 2
Doba přípravy: 45 min

Suroviny: 

  • 1 balení tofu natural 
  • 2 nori řasy 
  • 3 lžíce sojové omáčky
  • sůl a pepř 
  • strouhanka 
  • těstíčko na obalování (pár lžic mouky, trochu vody, kurkuma a sůl)
  • olej na smažení 

Postup přípravy: 

  1. Z tofu pořádně vymačkáme přebytečnou vodu, poté ho nakrájíme na 4 stejně velké kousky. Do nich následně vykrájíme malé rýhy. 
  2. Kousky řádně osolíme a lehce pokapeme sojovou omáčkou. Jednu řasu v mixéru nadrtíme na hrubší prášek a plátky posypeme. Takto připravené tofu obalíme v lehce navlhčené řase nori a necháme ho vychladit v lednici.
  3. Smícháme si těstíčko na obalování, do kterého namočíme připravené kapříky. Následně je vložíme do strouhanky a obalíme. 
  4. Smažíme na neutrálním oleji z obou stran, dokud není strouhanka zlatá. 

Letošní Vánoce u nás proběhnou ve znamení kapra. Abychom ale ušetřili jeden nevinný rybí život, musela jsem opět experimentovat. Pokud nejste zrovna příznivci tofu, nemusíte se obávat, v tomhle "přestrojení" ho skutečně nepoznáte a pochutnáte si na něm stejně jako na vánočním kaprovi. Navíc vypadá po usmažení skoro identicky, takže snadno přelstíte i vaše strávníky nebo potěšíte jiné listožrouty. 

© 2019 Sonda do duše študákovy. Všechna  práva vyhrazena (tak bacha, nebo vám tatínek vyhlásí válku).
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky