Tofu špízy se sladkokyselou omáčkou 

12.01.2020

Porce: 4 špízy
Doba přípravy: 30 min + 15 min marinování 

Špíz

  • 1 bloček tofu (180 g) 
  • 1 paprika
  • 1 menší cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 1/2 lžičky soli 

Marináda

  • 3 lžíce tamari 
  • 1 lžička medu 
  • 1/2 lžičky sušené cibule
  • 1/2 lžičky sušeného česneku 
  • 1 lžička oleje

Omáčka

  • 1/2 hrnku šťávy z ananasu
  • 3 lžíce vody 
  • 2 - 3 kolečka ananasu nakrájená na kostky
  • 2 lžičky solamylu 
  • 2 lžičky tamari 

Postup přípravy: 

  1. Připravíme si marinádu, do které následně vložíme na větší kostky nakrájené tofu a necháme ho odležet ponořené do nálevu cca 15 minut. 
  2. Papriku a cibuli nakrájíme na větší kusy, které napichujeme na špíz střídavě s připraveným tofu. Špízy poklademe do pekáčku, potřeme je olejem a polijeme zbytkem marinády.
  3. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 30 minut. 
  4. V půlce pečení podlijeme špízy sladkokyselou omáčkou z ananasu a tamari. Hlídáme, aby nebyla konzistence během redukování příliš hustá. V případě potřeby zředíme vodou. 
  5. Špízy servírujeme s omáčkou a oblíbenou přílohou. 

Ať už toto komfortní jídlo nazýváte jakkoliv, u nás je jasnou volbou, když mlékožraví spolustrávníci přežvykují o nedělním obědě smažák s hranolky. Milovníci sladkokyselých kombinací si rozhodně přijdou na své, ale osobně myslím, že nadchne i ty, kteří ještě podobnou harmonii chutí nevyzkoušeli. 


© 2019 Sonda do duše študákovy. Všechna  práva vyhrazena (tak bacha, nebo vám tatínek vyhlásí válku).
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky