Tradiční macesové knedlíčky

25.06.2020

Porce: 12 knedlíčků 
Doba přípravy: 1 h 30 min 

Suroviny: 

  • 1/4 hrnku bramborového škrobu
  • 3 lžíce vody
  • 3 lžíce oleje
  • 3/4 hrnku sodovky
  • 1 hrnek mletého macesu 
  • 1/2 lžičky koření na kuře
  • 1 lžička soli 
  • 1/2 kypřicího prášku 
  • snítka pažitky nebo kopru 

Postup přípravy: 

  1. Škrob smícháme se 3 lžícemi vody a necháme ho odležet cca 10 min. 
  2. Poté smícháme veškeré ingredience a směs na knedlíčky necháme odležet v lednici alespoň 1 h. Nesmíme spěchat, jinak by knedlíčky nedržely pohromadě. 
  3. Ze směsi tvarujeme menší knedlíčky a necháme je vařit cca 20 minut v zeleninovém vývaru (nejlépe v již připravené zeleninové polévce). 
  4. Hned servírujeme. Pokud hodláte polévku skladovat v lednici, knedlíčky vyndejte do oddělené misky, aby se nerozmočily. 

Maces je tradiční surovina židovské kuchyně, která se podává nejčastěji na svátek Pesach. Jelikož se ale tyto knedlíčky servírují se slepičím vývarem a jejich příprava zahrnuje mnoho živočišných surovin, museli jsme recept zveganizovat. Byli jsme ale naprosto nadšení z výsledku. Knedlíčky jsou lehké, měkké a velmi chutné a ve spojení se silným zeleninovým vývarem jsou fantastickým ozvláštněním jinak nudné polévky. 

© 2019 Sonda do duše študákovy. Všechna  práva vyhrazena (tak bacha, nebo vám tatínek vyhlásí válku).
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky