Vanilkové rohlíčky

08.12.2019

Porce: 2 plechy
Doba přípravy: 40 min + odležení přes noc

Na rohlíčky: 

  • 280 g hladké mouky
  • 40 g moučkového cukru
  • 100 g jemně mletých lískových ořechů 
  • 200 g veganského margarínu 

Na obalování: 

  • 150 g moučkového cukru
  • 2 jemně mleté vanilkové cukry

Postup přípravy: 

  1. Z ingrediencí vypracujeme rukama hladké nelepivé těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme ho ideálně přes noc odležet v lednici. 
  2. Rozmixujeme si v mixéru moučkový cukr s vanilkovými cukry, aby nám vznikla jemná moučka. 
  3. Z vychladlého těsta tvarujeme menší kuličky, které rukama rozválíme do úzkého válečku. Ten poté zatočíme do tvaru rohlíčku.
  4. Takto vytvarované těsto pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 10 minut. 
  5. Upečené rohlíčky ještě teplé obalujeme v cukrové moučce. 

Musím se přiznat, že vanilkové rohlíčky jsou pro mě naprostá srdcovka, bez které se žádné Vánoce u nás doma neobejdou. Tato varianta s mletými lískovými oříšky je asi moje nejoblíbenější. Chuť vanilkových rohlíčků mě vždycky vrátí do dětských let strávených u babičky a jejích kulinářských zázraků. Věřte, že po ochutnání této verze už nebudete chtít péct nic jiného. 

© 2019 Sonda do duše študákovy. Všechna  práva vyhrazena (tak bacha, nebo vám tatínek vyhlásí válku).
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky