"Vepřové" s cuketou na kmíně

05.05.2019

Porce: 2 
Doba přípravy: 25 min

Suroviny

  • 1 střední cibule
  • 1 polévková lžíce oleje
  • 1/2 velké cukety
  • 2 stroužky česneku 
  • 2 lžičky kmínu
  • 2 lžičky worcestrové omáčky
  • 1/2 lžičky tymiánu
  • sůl a pepř na dochucení
  • 1 hrnek zeleninového vývaru
  • 1/2 pytlíku sojových kostek
  • 1 lžička mouky na zaprášení. 

Postup přípravy: 

  • Na proužky nakrájenou cibuli osmahneme do tmava na oleji.
  • Přidáme cuketu a necháme ji asi 5 minut zesklovatět společně s česnekem. Poté přidáme koření a worcestrovou omáčku.
  • Směs zaprášíme lžičkou mouky.
  • Směs podlijeme vývarem a necháme 10 minut dusit. 
  • Nakonec přidáme uvařené a vymačkané sojové kostky, které jsme vařili v osolené vodě do změknutí.
  • Asi 5 minut ještě necháme vařit a dochutíme dle chuti. 
  • Servírujeme s bramborovým knedlíkem nebo rýží. 

Tento recept je česká klasika, kterou jsem si podle sebe odlehčila a všechny chutě ještě zvýraznila osobitým tymiánem, který směs úžasně ovoní. Od klasické kmínové UHO je tato omáčka mnohem chuťově výraznější a nechybí jí množství zdravých minerálů a vitamínů z cukety. Ačkoliv se od chuti tradiční kmínové omáčky liší, perfektně ji ve vašem jídelníčku nahradí a vy nemusíte mít obavy z rostoucího špíčku. 

© 2019 Sonda do duše študákovy. Všechna  práva vyhrazena (tak bacha, nebo vám tatínek vyhlásí válku).
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky